Musikpriset 2013

Susanna Stern

Med motiveringen: ”Susanna debuterade vid Kungliga Operan 2009 som Amor i Mats Eks hyllade produktion av Orfeus och Eurydike. Sedan dess har hon setts i roller som Romilda i Xerxes, Norina i Don Pasquale och Nattens drottning i Trollflöjten och Grevinnan i Figaros Bröllop på samma scen.”

Om Susanna Stern


Susanna studerade vid Operahögskolan i Stockholm, där hon tog examen 2009. Redan under sin studietid debuterade hon på Folkoperan som Ännchen i Friskytten och sjöng Flaminia i Haydns Livet på månen på Drottningholms Slottsteater. Hon framträdde i roller som Susanna i Figaros bröllop och Despina i Così fan tutte. Sommaren 2010 framträdde hon som Zerlina i Don Giovanni på Drottningholm (även sänd i SVT).


Som konsertsångerska framträder Susanna Stern i verk som Händels Messias, Haydns Skapelsen, Mozarts Requiem, Kröningsmässa och C-mollmässa, Vivaldis Gloria och Brahms Ein deutsches Requiem.

Susanna Stern tilldelades 2008 års Jenny Lind-stipendium. Hon har även mottagit stipendier från Kungliga Musikaliska Akademien, Drottningholmsteaterns vänner och Anders Sandrews Stiftelse.